fbpx

Elevii din Timiș intră în campania #DeDataAstaVotez

Consiliul Județean al Elevilor Timiș a anunțat că membrii săi se vor implica în campania #DeDataAstaVotez, al cărei scop este combaterea absenteismului la alegerile europarlamentare.

”În fiecare sâmbătă până la alegeri, vom împânzi Timișoara, împreună cu prietenii de la FITT Timisoara, spunându-le oamenilor despre cât de important este să votezi.

Sâmbăta aceasta am fost în piața volantă de lângă stadionul Dan Păltinișanu, promovând mesajul #DeDataAstaVotez.

Dacă și ție îți surâde ideea și, convins de faptul că dacă educația civică ne lipsește din școală, ar trebui să o construim în stradă, alătură-te nouă!”, a transmis organizația, pe pagina sa de Facebook.

Platforma dedataastavotez.eu (thistimeimvoting.eu) a fost lansată recent de Parlamentul European în 24 de limbi, pentru a susține mai mult de 150.000 de voluntari din toate statele membre care s-au înregistrat şi se implică să convingă oamenii să voteze la alegerile din 23 – 26 mai 2016.

Dedataastavotez.eu este o comunitate non-partizană, dedicată conștientizării rolului fiecăruia într-un sistem democratic: „nu este suficient să sperăm la un viitor mai bun: de data aceasta fiecare dintre noi trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest viitor.”

Participanții în campania de promovare folosesc rețelele sociale și organizează evenimente pentru a transmite mesajele despre democrația europeană. Aduc oameni împreună, discută pe teme care contează pentru ei și își imaginează viitorul Europei fiind conștienți de faptul că acesta va fi conturat de rezultatul alegerilor europene.

Citește și:

Kit Anticorupție în Școală: campania elevilor din Timiș care vor să schimbe Educația