fbpx

Au început înscrierile pentru finala națională a European Money Quiz

Au început înscrierile pentru finala națională a European Money Quiz, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani.

Etapa naţională va avea loc joi, 28 martie, ora 14.00, când clasele din România vor concura între ele în timp real, online, pentru a ajunge în finalele europene, de la Bruxelles. 

European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE), care este implementată în România de Asociația Română a Băncilor (ARB), în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român (IBR).

Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week, program care se va derula anul acesta în perioada 25-29 martie.

Concursul se desfăşoară în două etape:

1. Finala națională

Finalele naționale vor avea loc în peste 25 de țări, inclusiv România. Finala din România are loc joi, 28 martie 2019, ora 14:00, iar elevii participă online, din sala de clasă.

Jucând în echipe pe clase, elevii trebuie să răspundă la 15 întrebări tip grilă pe teme legate de educație financiară.

Testul este difuzat online prin intermediul platformei de învățare Kahoot!, ceea ce înseamnă că toate clasele participante în România concurează între ele în mod direct și în timp real, în propria sala de clasă.

Câștigă clasa care oferă cele mai multe răspunsuri corecte, în cel mai scurt timp.

Mai multe detalii puteţi găsi aici: https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/.