fbpx

Elevii care au organizat un târg caritabil pentru operația unui copil, declarați MiniCetățeni de onoare ai Făgărașului

Elevii din Făgăraș care au organizat un târg caritabil pentru a contribui la costurile operației la ochi a unui copil au primit diplome de mini-cetățeni de onoare din partea Primăriei Făgăraș. Distincțiile simbolice au fost acordate ”pentru generozitatea și implicarea în a face bine unui seamăn.”

Împreună cu diplomele, ei au primit și dulciuri, dar și câte un glob personalizat cu numele fiecăruia.

De asemenea, învățătoarea care i-a încurajat să demareze proiectul caritabil a primit o diplomă de Cetățean-Maestru.

CONTEXT

Elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ din Făgăraș au organizat un târg de Crăciun în scop caritabil, după ce au fost impresionați de cazul micuțului Samoilă, care are nevoie de operație la ochi, pentru a putea vedea, relata, săptămâna trecută, publicația Făgărașul Tău.

Copiii au strâns suma de 3385 de lei, pe care au donat-o pentru intervenția chirurgicală.

Elevii au aflat despre caz de la învățătoarea lor, care le-a spus că pot ajuta și ei prin realizarea de decorațiuni.

Copiii s-au gândit însă că pot să-și organizeze și propriul târg unde să-și vândă produsele realizate. Astfel, timp de mai multe zile, elevii și-au pus imaginația la încercare și au confecționat fel de fel de decorațiuni atât pentru bradul de Crăciun, cât și pentru împodobirea casei. Cu ajutorul părinților, au găsit înțelegere la reprezentanții pieței agroalimentare, astfel că astăzi și-au expus munca în speranța că făgărășenii vor aprecia și le vor cumpăra produsele.

„Doamna învățătoare ne-a povestit despre micuțul Samoilă iar noi ne-am gândit să facem ornamente, pentru a-l ajuta. Ne-am gândit să facem un bine, pentru că ne-a fost milă că are un anișor și nu vede. Am făcut decorațiuni cu lumânări, globulețe, om de zăpadă pentru brad, brăduți, felicitări. Ne-am gândit însă că puteam ajuta și mai mult și ne-am organizat noi un târg unde să le vindem. Astăzi, am fost în piața agroalimentară, unde în 4 ore și jumătate am vândut toate decorațiunile“,  a declarat pentru Făgărașul Tău una dintre eleve. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.