fbpx

Omicron în UK: Școlile se străduiesc să rămână închise, pe măsură ce incidența crește

Școlile din Marea Britanie situate în zonele cu incidențe mari ale infectărilor  se luptă să rămână pe deplin deschise, în timp ce cazurile de Covid-19 determinate de răspândirea Omicron în UK se înmulțesc rapid, relatează BBC.

Secretarul general al Asociației Liderilor de Școli și Colegii, Geoff Barton, spune că știe de școli la care 25% din personal lipsește de la serviciu de câteva săptămâni.

De asemenea, au existat cazuri în care oficialii de sănătate publică le-au spus școlilor să treacă la învățarea la distanță.

Miniștrii Guvernului din UK au spus că vor face totul pentru a menține școlile deschise, în ciuda răspândirii accelerate a variantei Omicron. Cu toate acestea, unii oficiali și-au arătat, deja, rezervele.

Nu există, în acest moment, o garanție că școlile vor rămâne deschise, dat fiind că varianta Omicron se răspândește accelerat, a anunțat, ieri, Sajid Javid, ministrul Sănătății din Guvernul de la Londra, citat de The Telegraph.

Întrebat la LBC dacă închiderea școlilor rămâne o posibilitate, Javid a spus: „Ei bine, nu vreau să văd asta sau vreuna dintre măsurile de acest gen. Mă voi concentra doar pe tot ce trebuie să facem, în special pe programul de amplificare a vaccinării”.

El a adăugat: „Aș spune asta… dacă îmi cereți garanții, voi spune doar – ministru al Sănătății, bineînțeles, nu sunt ministru al Educației – că, atunci când vine vorba de lupta noastră împotriva acestei pandemii, nu există garanții. Dar ceea ce știm că funcționează este, în acest caz, o injecție de rapel al vaccinului”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.