fbpx

Educație prin donare de sânge, la școala Little London International Academy

Little London International Academy, prima școală privată din România care a inițiat o colectă mobilă de sânge, anunță un nou eveniment de donare, pe 9 aprilie.

”Susținem faptul că o educație prin donare de sânge este una pentru viitor, activitate derulată de comunitatea din care ne bucurăm să facem parte. Little London International Academy duce educația și în afara orelor de curs, prin evenimentele și activitățile în care sunt implicați elevii școlii.

Colectele mobile organizate de noi au adus atât oameni din comunitatea noastră, părinți și profesori, cât și oameni care au fost inspirați de inițiativele noastre educaționale. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ în donarea de sânge”, a transmis unitatea de învățământ.

Toate detaliile despre evenimentul de donare de pe 9 aprilie sunt disponibile aici:

Fie că au donat prima oară în școală sau în alt centru de donare, cei care au ales să se alăture colectei mobile au înțeles că nevoia de sânge există și că noi, oamenii,  suntem cei care putem să donăm viață.

„Colectele mobile de sânge sunt o bună ocazie de a dona în proximitatea casei sau a jobului. Atunci când lucrul acesta se întâmplă chiar acolo unde îți desfășori activitatea de zi cu zi,  este și mai bine. Câștigi timpul petrecut în trafic către Centrul de Transfuzie și donezi alături de prieteni și colegi” – Mădălina Dicu-Sava (HR Little London)

„Îmi doream de mult timp să donez sânge. Faptul că s-a întâmplat în cadrul școlii m-a ajutat enorm. Întreg  procesul a fost rapid și ușor.” – Cătălina Cireașe (părinte)

Educația se face și în afara orelor de curs și mai ales prin puterea exemplului. Dan Crudu, profesor la Little London, spune că a donat din „dorința de a fi un exemplu pentru elevi și pentru implicarea, ca membru, în comunitate”. Vladimir Drăghia a donat pentru prima oară într-un alt centru de donare, însă a dorit să fie parte din evenimentul nostru – „Am vrut să le dau un exemplu copiilor și, bineînțeles, să îi ajut pe cei care au nevoie de sânge”.

Sofia Crudu este unul din inițiatorii acestui eveniment și, datorită cărei, acesta este astăzi o tradiție. „Când am plecat la drum cu această inițiativă, m-am gândit că o școală educă. Și asta facem prin colecta mobilă de sânge: educăm!”

„Școala nu este numai despre materia de învățat, ci este și despre viață, viața în toate aspectele ei.” – Vlad Miron (părinte)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.