fbpx

10 sfaturi pentru un stil de viață de nota 10

Un stil de viață echilibrat, care include alegeri sănătoase, dar și mici doze de răsfăț, este cea mai bună strategie pentru a ne menține echilibrul și starea de bine pe termen lung.

Yiqing Song, profesor de epidemiologie la Fairbanks School of Public Health, oferă 10 sfaturi pentru a ne ajusta modul de a trăi, astfel încât să ne bucurăm pentru mult timp de o stare bună de sănătate.

Iată sfaturile profesorului Song:

1. Măsurați și urmăriți-vă greutatea
Urmărirea greutății corporale zilnic sau săptămânal vă va ajuta să vedeți ce fluctuații aveți și să luați măsurile necesare, atunci când este cazul

2. Limitați alimentele nesănătoase și mâncați mese sănătoase
Nu uitați să mâncați micul dejun și să alegeți o masă hrănitoare, cu mai multe proteine și fibre și mai puține grăsimi, zahăr și calorii. Mai multe informații despre alimentele pentru controlul greutății și recomandările dietetice găsiți aici: www.hsph.harvard.edu/obesity-prevention-source/obesity-causes/diet-and-weight/.

3. Luați suplimente cu multivitamine
Pentru a vă asigura că aveți niveluri optime de de nutrienți, să luați un supliment zilnic de multivitamine este o idee bună, mai ales când nu consumați suficiente legume și fructe. Mulți micronutrienți sunt vitali pentru  sistemul imunitar, inclusiv vitaminele A, B6, B12, C, D și E, precum și mineralele precum zinc, fier, cupru, seleniu și magneziu.


PIDAGO® SLIM comprimate este un supliment alimentar format dintr-un complex de ingrediente ce acționează prin reglarea metabolismului macronutrienților, in special metabolismul lipidic și glucidic, pentru menținerea unei greutăți corporale normale.


4. Beți apă și limitați băuturile cu zahăr
Beți apă în mod regulat pentru a vă menține organismul într-o bună stare de funcționare. Totuși, țineți cont de faptul că NU există dovezi că băutul de apă în mod frecvent (de exemplu, la fiecare 15 minute) poate ajuta la prevenirea oricărei infecții virale.

5. Faceți sport în mod regulat și fiți activi din punct de vedere fizic
Antrenamentele la sala de sport sau la domiciliu pot fi o idee bună. Dar activități fizice benefice pot fi și plimbările sau alergatul în aer liber.

6. Reduceți timpul petrecut în fața ecranelor.
Chiar și persoanele care fac sport în mod regulat ar putea avea risc de diabet și boli de inimă sau accident vascular cerebral dacă petrec mult timp la computer sau în fața ecranelor. De aceea, este necesar ca această activitate să fie limitată, iar intervalele zilnice de sedentarism să fie intercalate cu activități fizice.

 
7. Dormiți suficient
Există o legătură foarte puternică între calitatea și cantitatea somnului și sistemul tău imunitar. Îți poți păstra sistemul imunitar în parametri corecți de funcționare, dormind șapte până la opt ore în fiecare noapte. Pentru mai multe informatii, vă rugăm să verificați site-ul CDC: www.cdc.gov/sleep/index.html.

8. Reduceți cât se poate de mult cantitățile de alcool pe care le consumați. Nu uitați că acele calorii din alcool pot să se acumuleze rapid și să producă efecte asupra sănătății. Alcoolul trebuie consumat întotdeauna cu moderație. Consultați recomandările AHA: www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/alcohol-and-heart-health.

9. Găsiți modalități de a vă gestiona emoțiile
Este un lucru obișnuit ca oamenii să aibă sentimente de frică, anxietate, tristețe și incertitudine. Pentru ține sub control creșterea în greutate legată de stres, căutați specialiști sau resurse certificate de documentare.

10. Folosiți o aplicație pentru a vă urmări activitatea fizică, somnul și ritmul cardiac

Foto: Image by prostooleh on Freepik


Poate te interesează și

Premenopauza și menopauza. Prin ce schimbări trece corpul unei femei și ce controale sunt necesare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.