fbpx

Ecaterina Andronescu, la Digi 24: Fondul clasei este o chestiune ilegală

Sursă imagine: Digi 24

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni seara, la postul de televiziune Digi 24, că părinții sunt de vină pentru existența contribuțiilor financiare cunoscute drept ”fondul clasei”.

Întrebată de realizatorul emisiunii ”Imparțial”  despre chestiunea fondului clasei, pe care mulți părinți o văd ca pe o formă de presiune, Andronescu a răspuns: „Legală nu este. Dacă părinții strâng bani, aduc mult mai multă imagine negativă școlii, nimănui nu îi convine să îi scoată din buzunar să îi pună într-un fond al clasei, mai bine să învățăm să facă proiecte, este un ordin de ministru de ani de zile, poate că întărim în lege.”

Ministrul a adăugat că ”profesorii au obligația să nu se amestece în asemenea resurse, părinții vin în întâmpinare cu o imagine nefericită, nu este o idee bună.”

Ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat, în luna decembrie, că urmează să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

”Eu vreau să lansez un draft de lege probabil spre sfârşitul lunii ianuarie ca să fie în dezbatere din ianuarie până în martie şi sigur, vreau să discut cu toată lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu părinţii, cu toată lumea”, a declarat Andronescu, citată de AGERPRES.

Potrivit ministrului, „România Educată este un program pe care preşedintele l-a lansat, cred că trebuie citit şi ce este bun, mers mai departe. Nu vreau să dezvolt situaţii conflictuale. Şcoala are nevoie de înţelegerea tuturor, de aceea, când am spus că i-aş îmbrăţişa pe toţi profesorii, am spus-o figurativ, dar cu profunzimea celui care ştie că fără profesori nu poţi să faci nimic care să amelioreze situţia şcolii româneşti”.

Ea a adăugat că o să caracterizeze raportul atunci când îl va parcurge va uita cu atenţie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *