Ecaterina Andronescu, către elevii care dau Evaluarea Națională: ”Nu mai îmi scrieți mesaje!”

Într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a ministerului, Ecaterina Andronescu le cere absolvenților de gimnaziu să nu îi mai scrie pentru a-i solicita subiectele la examenul de Evaluare Națională. În mesajul postat, ministrul comite, însă, o eroare de topică a frazei. În loc de exprimarea corectă: ”Nu îmi mai scrieți mesaje”, Andronescu spune ”Nu mai îmi trimiteți mesaje”.

Postarea a fost publicată pe pagina ministerului în aceeași zi în care absolvenții de gimnaziu au avut de susținut proba de Limba și literatura română. Ecaterina Andronescu a lăudat cerințele pe care elevii le-au avut de rezolvat: ”Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte”, a spus ministrul.

Ea i-a îndemnat pe elevi să se concentreze pe următoarea probă, cea de matematică și să răsfoiască materia de examen.

”Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje. Și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai îmi scrieți mesaje cu această cerință, pentru că, fără îndoială, nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp, când scrieți mesaje fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că astea mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de la limba și literatura română”,  a spus Ecaterina Andronescu.

În textul postării, ministerul precizează că marți, 18 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a – proba de Limba şi literatura română.
Au fost prezenţi 146.553 de candidați.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) la ora 15, pe site-ul subiecte.edu.ro.

 

Citește și:

Dr. Vasi Rădulescu: ”Fiți alături de copiii voștri. Indiferent de rezultate, nu treceți cu cizmele butucănoase peste sufletele lor!”