fbpx

Disney introduce avertismente mai ferme despre rasismul din mai multe filme de desene animate

Compania Disney a decis să introducă avertismente referitoare la rasismul din mai multe filme clasice de desene animate, precum ”Cartea Junglei”, ”Pisicile aristocate” sau ”Peter Pan”, anunță BBC.

Un avertisment de conținut referitor la rasism în filmele clasice Disney, în vigoare de anul trecut, a fost actualizat cu un mesaj mai puternic.
Când sunt redate pe serviciul de streaming Disney +, filme precum ”Dumbo”, ”Peter Pan” și ”Cartea Junglei” apar acum cu un avertisment despre stereotipuri.

”Acest program include descrieri negative și / sau maltratare a oamenilor sau culturilor”, spune avertismentul.
„Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite acum”, se mai afirmă în respectivul avertisment.
Mesajul adaugă că, mai degrabă decât să elimine conținutul, compania vrea ”să recunoaștem impactul nociv al acestuia, să învățăm din acesta și să stârnim conversația pentru a crea împreună un viitor mai incluziv”.
Alte filme însoțite de acest avertisment sunt ”Pisicile Aristocrate”, care arată o pisică cu trăsături asiatice care cântă la pian cu bețișoarele și Peter Pan, unde nativii americani sunt menționați drept „piei roșii”.

”Doamna și vagabondul”, care conține mai multe exemple de rasism și stereotipuri culturale, are, de asemenea, un avertisment.
Compania Disney a adăugat pentru prima dată un mesaj despre rasism în noiembrie anul trecut – cu toate acestea, acela era mult mai scurt: „Acest program este prezentat așa cum a fost creat inițial. Acesta poate conține descrieri culturale învechite”. Unele filme, precum Song of the South, nu sunt deloc disponibile pentru a fi difuzate pe Disney + din cauza rasismului.

The Walt Disney Company (cel mai des cunoscută sub numele de Disney) este una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume. A fost fondată la 16 decembrie 1923 de Walt Disney și fratele său, Roy ca un mic studio de animație. Astăzi este una din cele mai mari companii de producție de la Hollywood și, de asemenea, deține 9 parcuri Disneyland și câteva rețele de televiziune, inclusiv ABC.

desene animate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.