fbpx

Directorul Bibliotecii Naționale a făcut o criză de nervi pe pagina de Facebook a Emiliei Șercan

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, a făcut o criză de nervi pe pagina de Facebook a Emiliei Șercan.

Cioroianu i-a insultat pe cei care au criticat fie modul în care BNaR restricționează posibilitatea de a transcrie electronic tezele de doctorat, fie modul în care își gestionează statutul de director.

”Stimabile, să fiți dvs sănătos și să rețineți că sunteți un nesimțit. Plus că sunteți un needucat patent: dacă vă adresați unui 0, deveniți dvs înșivă un zero, nesimțitule. Eu de regulă răspund oamenilor de bun simț, dar cu tine am făcut o excepție”, i-a transmis Cioroianu unui interlocutor care îl caracterizase drept ”zero barat”.

Ulterior, pe același utilizator Cioroianu l-a numit ”hater patetic”.

”Mai bine pupați dvs moaștele, la așa curaj ce arătați! Eu nu sunt „implicat politic”, nici nu știu ce inseamna asta, și vă avertizez în temeiul legilor că, în virtutea regulamentelor media sociale, vă pot cere explicarea acestor injurii pe care mi le aduceți”, i-a transmis Cioroianu unei alte persoane care îi criticase atitudinea.

De unde a plecat scandalul:

În postarea în care anunțase că nu va verifica antiplagiat teza lui Lucian Bode transcrisă de USR, Emilia Șercan afirmase: ”Din septembrie 2016, tezele de doctorat sunt accesibile la Biblioteca Națională exclusiv în format electronic. De atunci încoace aproape toate tezele verificate – cu câteva excepții – le-am verificat citindu-le pe calculator la Biblioteca Națională. Cel mai recent exemplu, teza lui Nicolae Ciucă. În concluzie, nu am nevoie de varianta pdf sau word ca să verific o teză.”

Adrian Cioroianu a intervenit în secțiunea de comentarii: ”Dnă Șercan, vă mulțumesc, m-ați scutit de câteva replici. Vă rog în mod PUBLIC, de acum, în virtutea bunelor intenții pe care vi le conced, să mă sunați/contactați înainte de a scrie ceva despre mine sau despre BNaR. Într-o postare a dvs din această săptămână ați sugerat câteva lucruri, despre BNaR și despre mine, care pur și simplu nu sunt adevărate. Vă stau la dispozitie oricând, pentru o dezbatere publică.”

Replica Emiliei Șercan: ”Domnule Cioroianu, nu am sugerat nimic, am citat dintr-un răspuns pe care BNaR mi l-a oferit sub semnătura dvs. la o solicitare de informații publice. Atunci când va fi cazul să vă cer opinii, vă voi suna. Până atunci, Legea 544/2001 mi-e un instrument suficient pentru a obține informațiile publice de care am nevoie.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.