fbpx

Moscova: O fetiță de 10 ani, luată de Poliție din școală. A fost denunțată de director că afișase culorile Ucrainei

Photo 70938376 © Vladgalenko | Dreamstime.com

Directorul unei școli din Moscova a sesizat Ministerul Afacerilor Interne cu privire la o elevă de clasa a cincea din cauza pozei sale de profil cu culori galbene și albastre, aceleași de pe steagul Ucrainei. Poliția a arestat-o ​​pe fată în timpul cursurilor, relatează publicația independentă Medusa.

Directorul a anunțat Poliția că  eleva de clasa a cincea a folosit un avatar cu culori galbene și albastre într-o conversație cu colegii de clasă.

Potrivit sursei citate, mama elevei a relatat că, la sfârșitul lunii septembrie a fost chemată la școală pentru a discuta cu conducerea unității de învățământ în legătură cu motivele pentru care fiica ei lipsise de la cursul „Conversații despre lucruri importante”, de fapt o serie de lecții patriotice care au început în acest an școlar. La întâlnire, femeia a fost întrebată despre avatarul folosit pe internet de fiica sa. I s-a mai spus că unul dintre părinții unui coleg ai fiicei sale s-a plâns că aceasta a postat un sondaj despre pace și război în chat.

Pe 29 septembrie, directorul școlii a depus o cerere la Departamentul Afacerilor Interne pentru districtul Nekrasovka. În sesizarea respectivă, citată de activiști pentru drepturile omului, directorul a remarcat performanțele academice ale fetei și a cerut Poliției să „examineze condițiile de viață ale familiei și să stabilească relații cauza-efect ale comportamentului unui astfel de copil, poziția sa civică”. Directorul a mai cerut polițiștilor „să influențeze poziția educațională” a mamei.

Pe 5 octombrie, în jurul orei 10, poliția a venit să o ia pe fată de la școală, a spus mama ei. În timp ce femeia se îndrepta către fiica ei, un polițist și un inspector de minori au întrebat-o pe elevă dacă mama ei lucrează, cu ce se ocupă, cum își petreceau timpul liber în familie. Apoi polițiștii au dus-o pe fată la departamentul Ministerului Afacerilor Interne, în timp ce mama ei a fost adusă acolo separat. „În fața copilului care plângea, forțele de securitate au condus-o nepoliticos pe mamă către ieșirea din școală”, scrie OVD-Info, pagina de internet a unei organizații pentru drepturile omului.

Poliția împreună cu autoritățile tutelare au chestionat mama și fiica timp de trei ore și în au fost interesate în special de motivul pentru care fata a ales un astfel de avatar cu o astfel de combinație de culori, aceleași de pe steagul Ucrainei. Angajații Centrului de Combatere a Extremismului au studiat și corespondența de pe telefonul femeii. Drept urmare, polițiștii au întocmit un proces verbal prin care au adus-o pe minoră la secție și i-au luat declarații.

După ceva timp, polițiștii au venit la domiciliul familiei și, fără a prezenta niciun document, au început să studieze corespondența și istoricul căutărilor pe telefon și laptop și, de asemenea, „a scotocit prin lenjeria de pat”, a spus mama elevei de clasa a V-a. 

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/editorial-photo-officers-guard-unit-moscow-police-department-russia-august-image70938376

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.