fbpx

Directoraşul cel viteaz

de Alexandra Chirea, profesoară

Doamnelor și domnilor, v-am promis că voi continua cu categoriile de directori, astăzi, episodul 2, directorașul cel viteaz.
Directorașul cel viteaz poate fi și chiar este o subspecie a directorului pasiv-agresiv de care vă povesteam în primul episod. Ba chiar aceste două categorii pot coexista într-un singur director. Directorașul cel viteaz este fiert nu doar pă ordine și disciplină, ci clocotește de-a dreptul să mustre pe cineva, oricine, oricând. Să fie și el șef. Nu poți să-l contrazici, căci directorașul cel viteaz pățește ce pățește doamna ministru: se supără că nu ești de acord cu el și i se strică automat toată ziua.
Așa că, dacă o persoană dintr-o comisie îl contrazice, trebuie să șteargă comisia de pe suprafața pământului, că după aia nu mai poate funcționa toată ziua, ceea ce ar fi cu adevărat devastator, că muncește ceva directorașul, cam 20 de minute pe zi. Cum școala nu poate pierde o asemenea forță de muncă, directorașul cel viteaz fierbe, fierbe până dă pe răscoale, nu se poate abține, prieteni, așa că inventează decizii ale CA-ului, schimbă comisiile după bunul plac, contrar deciziilor de drept din CA, numai și numai ca să aibă o zi bună. Face, desface, oare cu acordul directorului digerabil (o altă specie de director, v-am zis-o dată trecută)? Io aș paria că fără, da’ bineînțeles că numai Dzeu știe și, de acolo, de sus, vede exact ce și cum. Da’ chiar, Dzeu e de acord cu facerile și desfacerile astea abuzive ale reprezentanților lui? Io aș zice clar că nu, da’ cine sunt io, io sunt aia rea și necredincioasă.
Directorașul cel viteaz se simte important când convoacă comisii, e fiert pă muncă, da’ muncă prestată de ceilalți, niciodată de el, fiert pă educație, chiar dacă pune virgulă între subiect și predicat, fiert pă comisii, chiar dacă habar nu are ce fac comisiile alea. Comisiile sunt ceva ce trebuie făcut de alții, așa că cel mai bine e să le convoci, să-ți freci barba, să prezinți lucrurile într-o manieră gravă, insistând că sunt probleme într-o școală a cărei problemă este chiar directorașul cel viteaz.
Stay tuned pentru episodul 3 ❤

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.