fbpx

Prefectul care vrea ca imnul să fie obligatoriu în școli nu îi știe versurile

foto: Facebook/ Rudolf Stauder

Prefectul care a cerut ca imnul național să fie intonat zilnic, în toate școlile gimnaziale din Maramureș, nu îi știe versurile.

În timp ce elevii din Maramureș sunt obligați printr-o circulară a prefectului să cânte imnul României la începutul orelor, acesta a arătat, într-o intervenție la Antena 3, că nu știe decât primele două versuri.

„Este vorba despre o lege care este din 1994 în vigoare și doar în calitatea mea de prefect am atras atenția asupra respectării ei. Este rolul meu ca să veghez la respectarea legii”, a declarat Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.

Acesta a fost luat prin surprindere când moderatoarea emisiunii l-a pus să intoneze prima strofă din imnul României. Rudolf Stauder a știut doar primele două  versuri, iar dialogul ce a urmat a fost unul halucinant.

„Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,/ În care te-adânciră barbarii de tirani!”, și-atât. După care s-a oprit vreme de secunde bune, timp în care putea căuta versurile imnului național pe internet.

„Domnule prefect, ce faceți, păi nu știți imnul României?”, a fost întrebat prefectul.

Iritat de situație, a recitat și următoarele două versuri, susținând că nu i-a șoptit nimeni, „pentru că sunt singur acasă”.

Rudolf Stauder solicitase profesorilor din şcolile gimnaziale ca programul zilnic să înceapă cu intonarea imnului naţional.

„Într-un demers menit să consolideze și să promoveze identitatea națională, prefectul județului Maramureș, domnul Rudolf Stauder, a formulat o solicitare importantă privind intonarea Imnului Național la începutul programului zilnic în școlile gimnaziale. Orice națiune se identifică printr-o serie de simboluri fundamentale, iar între acestea, drapelul, imnul, stema și limba maternă ocupă un loc central. Aceste elemente sunt pilonii care definesc și însoțesc istoria și evoluția unei comunități. În acest context, instituția școlară are un rol esențial în cultivarea conștiinței naționale și în formarea identității cetățenilor de mâine”, a transmis Instituția Prefectului, săptămâna trecută.

Imnul național să fie intonat zilnic în toate școlile gimnaziale, cere prefectul de Maramureș

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.