fbpx

Managerul de WhatsApp

Managerul de WhatsApp

de Alexandra Chirea, profesoară

Prieteni, a apărut o specie nouă de manageri, de care io, naivă și anxioasă cum mă știți, habar n-aveam. Managerul de whatsapp e managerul viitorului, e visul oricărui politruc stropit cu agheasmă de partid și se împarte și el în 2 subcategorii :
1. Managerul de whatsapp care apare ocazional prin instituție, dar nu te deranjează. Știe că nu vine la școală, știe că tu știi că el nu vine la școală, așa că nu îți reproșează tie ceea ce el nu reușește să facă. Nu-l vezi, nu-l auzi, nici nu poți să îl acuzi, cum le zic io copiilor care chiulesc.
Politicos, știe să salute primul atunci când da bot în bot cu o doamnă, nu visează băi de mulțime, nu face turul instituției în căutarea gloriei care să îl gâdile la corazon și să îi dezmierde neputințele, atitudine care îl face digerabil. Acest tip de manager nu este ranchiunos, nici orgolios, vrea să își vadă de viață lui și te lasă și pe tine să îți vezi de viața ta, lucru care îl ajută în viață, în general, și în carieră, în particular. Pentru cei care își fac treaba, este a win-win situation. Pentru cei care nu își fac treaba, este, desigur, tot a win-win situation.
2. Managerul de whatsapp pasiv-agresiv. Nu vine la școală, șție că nu vine la școală, dar se oftică că tu știi că el nu vine la școală. Apare pufăind a importantă de două-trei ori pe săptămână, fix când se sună de intrare, și te anunță că s-a auzit clopoțelul și ai întârziat. E convins că, manager fiind, poate să vină când vrea la serviciu, dacă vrea, iar atunci când vine, e fiert « pă » ordine și disciplină, cronometrează câte minute ai întârziat, că și cum el chiar are un program pe care îl respectă și tu ce dracu’ faci de întârzii, când e clar că aicea toți respectăm regulile, în frunte cu el însuși.
Dacă îi spui că atâta timp cât el nu vine la program, nu prea poate să tragă pe cineva la răspundere că întârzie sau că încalcă vreo regulă, îți răspunde că el are o activitate managerială intensă. Activitatea managerială intensă se desfășoară pe 3 fronturi : grupul de whatsapp de vest, unde se află toată plebea, dar fără drept de replică, grupul de whatsapp de est, unde se află balcanicii și unde mai încingi o horă, mai sări la bătaie, mai mănânci un popcorn, și grupul de whatsapp elvețian, unde se trimit mesajele de pe cele două fronturi, că să fie mereu în triplu exemplar.
Activitatea managerială intensă constă în a redirecționa mesajele venite de sus pe whatsapp și a pune pe alții să redirecționeze mesajele de pe toate cele 3 fronturi pe un al 4 lea front, pe email. Odată redirecționate, activitatea managerială se încheie cu succes și se așteaptă că lucrurile să se rezolve de la sine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.