fbpx

Dilema școlilor private din SUA: Să mai accepte sau nu copiii oligarhilor ruși?

Școlile private din SUA se confruntă cu o nouă dilemă, odată cu invazia Ucrainei: să mai accepte sau să respingă cererile de înscriere făcute de copiii oligarhilor ruși? Potrivit publicației Insider, mai multe unități de învățământ privat din New York își pun, deja, această întrebare.

În aceeași situație se află și mai multe școli private din Marea Britanie, relatează Insider.

Amanda Uhry, fondatoarea Manhattan Private School Advisors, un serviciu pentru părinții care doresc să-și plaseze copiii în școli publice sau private competitive, a declarat pentru Insider că a observat o creștere a apelurilor de la părinți ruși care încearcă să-și trimită copiii la școală în SUA. pe măsură ce conflictul din Ucraina a escaladat.

Uhry a adăugat că, deși a mai colaborat cu această categorie de părinți în ultimii ani, invazia rusă a Ucrainei a schimbat felul în care aceștia abordează situația.

„Mai presus de orice, aceștia sunt și părinți și sunt îngrijorați pentru copiii lor. Înainte de asta, alegerea era pentru influență – acum, desigur, este pentru siguranță”, a spus ea. „Acești oameni sunt părinți, pe lângă faptul că sunt miliardari – își doresc ca toți copiii lor să fie în siguranță, iar acești copii sunt foarte în siguranță în America sau Anglia”, afirmî Uhry.

În timp ce părinții ruși încearcă să-și trimită copiii la școală în SUA, a apărut, deja un semn de întrebare dacă școlile însele îi vor primi.

Oligarhii ruși au fost vizați de sancțiuni de către oficialii americani și europeni ca răspuns la atacul Rusiei asupra Ucrainei, în speranța că acest lucru îl va convinge pe președintele rus Vladimir Putin și pe consilierii săi să oprească invazia. Un grup de parlamentari din Congresul american intenționează chiar să introducă Legea Yachturilor pentru Ucraina, care ar permite autorităților să sechestreze și să vândă bunurile oligarhilor ruși pentru a oferi ajutor Ucrainei.

În timp ce aceste sancțiuni vizează case și yachturi de mai multe milioane de dolari, a apărut teoria că în categoria „câștigurilor nenăscute” care ar putea fi supuse sancțiunilor ar urma să intre și taxele de zeci de mii de euro pe an pe care oligarhii le plătesc pentru copiii lor.

Potrivit Insider, este o situație fără câștig pentru acele școli care probabil că nu vor să intre în lupta geopolitică, chiar dacă vor suferi un impact financiar dacă vor evita să înscrie copii de oligarhi. Potrivit lui Uhry, miliardarii ruși sunt cunoscuți pentru donații generoase către școlile în care își trimit copiii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.