fbpx

Campioană la gimnastică ritmică a Ucrainei, refugiată în România. Își continuă antrenamentele online

Asociația Magic anunță că, printre refugiații pe care îi găzduiește se numără și Dasha, o fetiță de 10 ani și campioană națională la gimnastică ritmică în Ucraina. Organizația spune că gimnasta își continuă pregătirea în format online, împreună cu antrenoarea sa din țara natală.

Povestea Dashei, spusă de Asociația Magic:

”Doar n-o să-mi întrerup cariera sportivă din cauza unui război!”– 𝐃𝐚𝐬𝐡𝐚 (𝟏𝟎 𝐚𝐧𝐢)

Habar n-am avut că adăpostim în MagiCAMP o campioană, până în dimineața în care micuța Dasha a rugat-o pe Oana noastră să-i dea o saltea de yoga. Crezând că vrea să se joace pe jos cu păpușile, Oana i-a oferit niște covorașe speciale pentru asta. Dasha, însă, scutura din cap a nu hotârât.
Acela a fost momentul când am aflat de la mămica ei că Dasha face gimnastică ritmică de la 3 ani, este campioană națională a Ucrainei și acum voia să reia antrenamentele, on line, cu antrenoarea ei din Ucraina.

Am privit emoționați toate pozele și filmulețe din telefon – de la competițiile Dashei și din viața lor de dinainte de război, la care speră să se poată întoarce curând.
Nimeni nu poate ști când va fi de fapt acest ”curând”, dar un lucru e sigur: într-o zi, Dasha va cuceri podiumurile mondiale ale gimnasticii ritmice și va povesti lumii întregi cum nimic nu a putut sta în calea visurilor ei. Nici măcar un război. 💙💛

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.