fbpx

Reacția Ministerului Educației după cazul Jilava: Toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic

foto: edu.ro

Ministerul Educației a transmis, prin purtătorul de cuvânt, o reacție la cazul Jilava, adică la incidentul în care elevii dintr-o școală gimnazială au fost percheziționați fără mandat.

Declarația Ministerului Educației, integral:

Atât în cursul serii de ieri, 30.10.2022, cât și în cursul zilei de astăzi, Ministerului Educației i s-au semnalat articole apărute în presă cu privire la percheziția efectuată de polițiști în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava.

Mai exact, conform IPJ Ilfov, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ. În urma acestei acțiuni, mai mulți părinți au reclamat comportamentul pe care polițiștii l-au avut față de elevi.

În urma celor semnalate, Ministerul Educației a avut discuții atât cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Ilfov, cât și cu reprezentanții MAI. Fiind conștienți de rolul acțiunilor preventive și de importanța intervențiilor poliției pentru asigurarea sănătății și a integrității elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, considerăm esențial ca toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic.

Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenții urgente sau despre acțiuni de percheziționare derulate în baza legislației în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor și să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.