fbpx

David Popovici a decis să își continue studiile în România

Înotătorul David Popovici a luat decizia să își continue studiile în România, deși a primit oferte de la universități din Statele Unite ale Americii.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a declarat Popovici, la Digi FM.

El a povestit despre cum arată o zi obișnuită din viața lui, ce mănâncă, dar și cum a fost atmosfera la Jocurile Olimpice.

„Mă trezesc la ora 5, mănânc, îmi aduc părinții micul dejun. Aproape că mănânc cu ochii închiși. Apoi, mai dorm o oră, iar la 7 am primul antrenament. Pot să mănânc aproape orice pentru că și fac foarte mult sport. Nu e ceva ce nu pot mânca. Apoi, mai am un antrenament după amiază. Ajung acasă pe la 7 seara, destul de obosit. Am o viață destul de tipică. Am destul de puțin timp pentru prietenii mei sau pentru prietena mea, dar mă descurc.”, spune David Popovici.

David Popovici, campionul la înot în vârstă de doar 16 ani care a obținut locul 4 în finala de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost în atenția mai multor universități din SUA, după cum dezvăluia antrenorul său, într-un interviu acordat GSP.ro.

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, spune Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *