fbpx

Cîmpeanu: Vrem să fie clase cu număr mic de elevi, până e vorba de propriul copil

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în seara aceasta, la Digi 24, că prevederea legală potrivit căreia în clasele a cincea poate fi un număr maxim de 29 de elevi va fi respectată.

”Puteam să prorogăm legea, dar au venit solicitări tot din partea părinților să nu amânăm, din cauza pandemiei”, a spus Cîmpeanu. 

”Vrem să fie clase cu număr mic de elevi, până e vorba de propriul copil. Vrem să se verifice toate tezele de doctorat, dar nu a mea. Vrem toate aceste lucruri, dar numai până când e vorba de noi”, a adăugat ministrul.

Acesta a insistat asupra faptului că legea prin care este stabilit numărul maxim de elevi este în vigoare încă din anul 2020. 

”Directorii au avut la dispoziție o lungă perioadă de timp pentru a discuta cu părinții elevilor de clasa a patra pentru a găsi soluții agreate de ambele părți, care să nu traumatizeze elevii. Asta înseamnă directori profesioniști. Nu am posibilitatea ca ministru să dau derogare de la respectarea legii”, a mai spus Cîmpeanu.

Pe 23 august, Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației, a declarat pentru Educație Privată că la clasa a cincea vor putea exista maximum 29 de elevi și că anul acesta nu vor fi făcute excepții.

”La clasa a cincea, numărul maximum de elevi pe care îl prevede legea este 29. Avem legea care prevede acest lucru de un an și trei zile, a fost aprobată pe 20 august 2020. Nu vor exista excepții. Unde-i lege, nu-i tocmeală”, a declarat Sorin Ion pentru Educație Privată.

Într-o intervenție la Europa FM, Sorin Ion a spus că directorii și primăriile trebuie să găsească soluțiile legale pentru punerea în aplicare a legii:

“Una din variante ar fi relocarea acestor clase către alte unități de învățământ care au spațiu excedentar sau către spații identificate de către primărie în clădiri care nu au destinația învățământ. Sunt în țară situații în care se pot achiziționa containere. Atunci când s-a propus planul de școlarizare  legea era în vigoare și se știau aceste cifre. În repetate rânduri am atras atenția, prin inspectoratele școlare, asupra respectării Legii Educației. Nu putem face derogări la nivel de ordin de ministru pentru o lege.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *