fbpx

Daniel Funeriu îl imploră pe Klaus Iohannis să schimbe modul de admitere la liceu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îl imploră să schimbe modul de admitere la liceu din noua legislație.

Publicăm scrisoarea deschisă, integral: 

Scrisoare deschisă către președintele României:

Stimate domnule președinte,
Vă implor să schimbați urgent modul de admitere la liceu. Din cauză că doar româna și matematica vor fi importante pentru intrarea la liceu, ne îndreptăm către un cataclism educațional. Fizica, chimia, biologia, istoria, geografia, artele, limbile străine nu vor mai fi deloc reprezentate în gimnaziu. Nimeni nu va mai dori să fie profesor la aceste materii esențiale pentru că, pur și simplu, copiii și părinții lor nu le vor mai băga în seamă decât pentru obținerea unui biet 5.

Domnule președinte,
suntem în fața celei mai mari amenințări din istoria învățământului din România: dacă nu se modifică urgent structura evaluării naționale, care să cuprindă evaluări din toate materiile de mai sus, vom produce în cel mai bun caz tineri de 15-16 ani roboței de rezolvat probleme la matematică și ingurgitatori de concepte prăfuite și ultracodificate la limba română. În cel mai rău caz -din păcate previzibil acum- vom produce, în lipsa profesorilor buni la materii esențiale, generații întregi de infirmi intelectual, și ne vom mira, peste ani, că avem milioane de români fără discernământ și vulnerabili la orice prostie pe care le-o bagă în cap rețelele sociale.

Știu, domnule președinte, că este greu să admiți că ai greșit. Greșeala dumneavoastră are consecințe cataclismice pentru milioane de copii. Reparați-o cât încă mai este posibil!
Daniel Funeriu

1 comment

  1. Ionescu Ov. Gh. spune:

    Nu numai această invocațiune se cere ci și aceea a modificării sistemului de organizare și conducere a învățământului preuniversitar, prin desființarea actualelor structuri politizate de conducere. Operațiunea propusă de mine Președintelui României poate aduce o mărire a salariilor cadrelor didactice cu 50 %!!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.