fbpx

Un liceu din București îi îndeamnă pe elevi, profesori și părinți să doneze sânge

foto: Liceul Teoretic „Ioan Barbu”

Liceul Teoretic „Ioan Barbu” din București a lansat un apel pentru donare de sânge, în urma tragediei de la Crevedia. Unitatea de învățământ îi îndeamnă pe elevi, profesori și părinți să se alăture demersului civic și să sprijine victimele rănite în exploziile care au avut loc sâmbătă, lângă Capitală.

„Școala are și rolul de a crea oameni responsabili, oameni cu spirit civic și gata să ajute pe cine are nevoie. De aceea, vă încurajăm să fim cu toții solidari”, transmite Liceul Teoretic „Ioan Barbu” din București într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

„Românii s-au mobilizat și, în ultimele zile, s-au aflat în centrele de transfuzii pentru a-i ajuta pe salvatori, donând sânge. Vă încurajăm și pe voi să vă alăturați acestui demers, fie că sunteți colegi profesori, părinți sau elevi peste 18 ani (iar dacă sunteți minori, încurajați-vă părinții, rudele și cunoscuții să se ducă la un centru de transfuzii)”, se mai arată în mesajul liceului.

Cei care doresc să doneze sunt sfătuiți să citească în ce condiții pot face acest lucru: https://www.donare-sange.ro/conditii_admisibilitate.

De asemenea, precizează reprezentanții școlii, înainte de a pleca spre centrul de transfuzii, verificați programul și mergeți la cel mai apropiat: https://www.donare-sange.ro/centre

„Ne-am uitat cum eroii au căzut la datorie la Crevedia, iar acum se află în spitale și au nevoie de noi.
Acum e timpul să fim noi eroi! Mereu mi-am încurajat elevii să se implice în viața școlii, în viața comunității. Dacă mergem să donam sânge arătăm că suntem umani, că ne pasă! Parcă tot mai mult ne lipsește umanitatea din noi. Iar acestă lecție deschisă, a donării de sânge, trebuie să o avem mereu, nu numai când se întâmplă tragedii!”, a explicat demersul Cristian Tănase, profesor în liceul respectiv.

Haideți să donam sânge pentru a salva vieți! ❤️

Două persoane au fost ucise şi 56 rănite în urma a două explozii. Printre răniţi, sunt 39 de pompieri care interveneau după ce s-a produs prima explozie. În aceeaşi zi, România a solicitat asistenţă, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, pentru tratarea a 18 pacienţi cu arsuri grave. Douăsprezece persoane au fost deja transferate în spitale din alte ţări europene, a anunţat luni Comisia Europeană, care a precizat că în total, nouă ţări s-au oferit să primească pacienţii prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE, potrivit News.ro.

O grădiniță situată lângă stația GPL din Crevedia s-a dezintegrat din cauza exploziilor – Gândul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.