fbpx

Cum au sărbătorit școlile private Ziua Educației

Sursă foto: Marcel Bartic

Școlile private au avut, astăzi, fie program obișnuit de cursuri, fie evenimente speciale dedicate Zilei Educației. O parte dintre ele au ales să integreze momentele speciale în orarul obișnuit, iar altele au reorganizat ziua astfel încât aniversarea a devenit elementul central.

Little London International Academy a inserat în programul normal un moment special de reflecție, în care elevii și preșcolarii au vorbit despre ce înseamnă Educația în viața lor. De la cei mai mici și până la elevii de liceu, toți s-au gândit la importanța cunoașterii și la felul în care profesorii îi conduc pe drumul academic, pentru a-și îndeplini aspirațiile și a deveni ceea ce doresc.

Ziua Educației

Ziua Educației

La Școala IOANID, elevii și profesorii au organizat o abordare inedită: au făcut schimb de roluri la catedră. Cei mici au avut, astfel, șansa de a se transforma pentru o zi (mai ales din punct de vedere vestimentar) într-unul dintre profesorii preferați de la clasă, iar echipa de cadre didactice a preluat și a redat stilul obișnuit al elevilor.

Ziua Educației

Ziua Educației

Școala privată Avenor a dedicat întreaga zi cadrelor didactice ale școlii. ”Am sărbătorit ziua profesorilor, încercând să le arătăm recunoștința noastră pentru că au ales să facă din această meserie o vocație. Profesorii pasionați fac diferență prin relațiile pozitive de învățare pe care le creează cu cei din jur: elevi, colegi, părinți. Îi recunoaștem după felul în care îi privesc copiii: cu interes, curiozitate, încredere.

Dimineață, i-am așteptat pe toți în Cafeteria Stradale Avenor cu un Candy bar,plin de surpize dulci și cu o cafea specială pentru extra răsfăț.

Părinților noștri le-am transmis următorul mesaj legat de această zi:

Anul acesta, Ziua profesorului marchează împlinirea a 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului care a recunoscut educația ca drept fundamental. Iar tema stabilită de UNESCO pentru această zi amintește comunității globale despre faptul că „dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat”.

La Avenor College, ne preocupă în permanență perfecționarea profesorilor pentru a le putea oferi elevilor noștri cea mai bună educație academică și pentru dezvoltare personală. De aceea am creat un program de dezvoltare profesională și formare continuă care include sesiuni de training, grupuri de studiu, sesiuni de planificare și predare în echipă și parteneriate între profesori.

În felul acesta, pe tot parcursul anului, nu doar într-o singură zi, îi sărbătorim pe profesorii noștri onorându-le muncă și mulțumindu-le pentru contribuția lor la povestea Avenor College”, ne-au declarat reprezentanții școlii.

Ziua Educației

De ce sărbătorim Ziua Educației

Ziua Mondială a Educaţiei este o zi sărbătorita în toată lumea, dar nu este recunoscută ca o sărbătoare publică.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.