fbpx

Românii nu își cheltuie banii pe Educație

Mai puțin de jumătate de procent din totalul cheltuielilor. Atât alocă, în medie, românii pentru Educație. Potrivit datelor oficiale publicate, astăzi, de Institutul Național de Statistică, structura cheltuielilor de consum din gospodăriile românești plasează Educația pe ultimul loc, în al doilea trimestru al anului 2018. Din totalul fondurilor cheltuite, doar 0,4% s-au îndreptat către Educație.

Cea mai mare parte a bugetului cheltuielilor de familie, respectiv 35,2%, se îndreaptă către mâncare (produse alimentare și băuturi nealcoolice) și spre întreținerea locuinței: 14,4%.

Pentru hoteluri, cafenele și restaurante, românii alocă 1,8% din banii cheltuiți, adică de peste patru ori mai mult decât pentru Educație.

”Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.). cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,6%)”, mai precizează INS.

Cheltuielile totale cuprind ansamblul cheltuielilor băneşti, indiferent de destinaţie şi contravaloarea consumului din resursele proprii ale gospodăriilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.