fbpx

Ce program au în fiecare zi sportivii de la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”

Cum  arată o zi pentru sportivii de la ”Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”? Există două coordonate esențiale: educația și antrenamentele. 

Într-o zi obișnuită, elevii care fac parte din Academie au următorul program:

Ca un sumar, o zi din viata unui sportiv la Academia Hagi arată, in linii mari, astfel:
ora 7.00 Deșteptarea
ora 7.15 Micul dejun
ora 7.30 Plecarea la școală
ora 8.00 Start cursuri la școală
ora 13.00 Revenirea la hotelul Academiei
ora 13.30 Dejun
ora 14.00 Odihnă
ora 16.00 Plecarea la antrenamente
ora 17.00 Antrenament
ora 19.00 Revenirea la hotelul Academiei
ora 19.30 Cina
ora 20.00 Oră de studiu cu pedagog
ora 21.30 Relaxare (activități recreative, tv, play station etc.)
ora 23.00 Stingerea
Iată și un videoclip despre rutina sportivilor din Academie:

Despre Academia de Fotbal Gheorghe Hagi

Academia „Gheorghe Hagi” este cel mai performant proiect al fotbalului românesc. Academia se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere. Prin crearea acestui proiect, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale. 

Academia este mai mult decât un proiect sportiv, de pregătire a viitorilor fotbalişti profesionişti, este si un proiect social şi de educaţie. La Academie, copii si tineri au parte de educaţie şcolară, pe lângă cea sportivă, şi mulţi dintre ei sunt beneficiari de burse pentru a se putea susţine. O importanţă deosebită este acordată învăţământului. La Academie s-a creat un program special pentru ca sportivii să urmeze cu stricteţe cursurile şcolare, însă în acelaşi timp s-a asigurat un program de odihnă între orele de la şcoală şi antrenamente.