fbpx

Secretar de stat, despre proba de matematică: ”Un copil care învață la școală, fără meditații, ar fi putut să ia 5-6”

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar Luminița Barcari a comentat, la Digi 24, proba de matematică a examenului de Evaluare Națională.

”Subiectele au fost normale. (…) Un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5-6”, a spus Barcari. 

Întrebată de moderator ce notă crede că ar fi obținut dacă ar fi participat la proba de limba română, secretarul de stat a comentat: ”Au trecut ceva ani de când nu am făcut gramatică, deci nu știu ce notă aș fi luat.”

CONTEXT

Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-a desfășurat a doua probă scrisă – Matematică – din cadrul examenului de Evaluare Națională.

Prezența la această probă a fost de 93.1% (6.9% – absenți). Trei (3) candidați au avut temperatura peste maximul admis. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 (patru) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați/se aflau în carantină.  

În cazul unei candidate din județul Hunedoara, care acuza senzații de disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei SMURD, care a transportat-o spital, unde a fost internată pentru investigații. Eleva va putea susține proba la Matematică în etapa specială.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de astăzi au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15.00.

Joi, 18 iunie, peste 10.000 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (între orele 8:00 – 12:00). În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Citește și:

Luminița Barcari, despre declarația referitoare la meditații: ”A fost o exprimare nefericită”

proba de matematică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.