fbpx

Constanţa: Grădina senzorială Adi Bărar (Cargo), înfiinţată pentru elevii cu dizabilităţi

Copiii cu dizabilităţi de la un centru şcolar din municipiul Constanţa pot beneficia de un spaţiu natural, terapeutic – Grădina senzorială Adi Bărar (Cargo), primul de acest gen amenajat în judeţ, a informat joi Inspectoratul Şcolar Judeţean, citat de AGERPRES.

Scopul acestei iniţiative este de a le oferi copiilor cu dizabilităţi posibilitatea de a interacţiona într-un spaţiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experienţă inedită şi relaxantă.

„Este o iniţiativă unică în judeţul Constanţa, iniţiativă care vine să ateste valoarea unui parteneriat instituţional cu finalitate palpabilă pentru copiii cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Maria Montessori Constanţa. Colaborarea cu membrii trupei Cargo are deja un istoric consistent, regăsit în numeroase proiecte derulate în Constanţa. Mulţumim acestor ambasadori ai Campaniei Music for Autism pentru implicarea susţinută şi angajamentul manifestat pentru aceşti copii”, a afirmat şeful ISJ Constanţa, Sorin Mihai.

Adrian Armand Bărar (n. 15 ianuarie 1960, Timișoara – d. 8 martie 2021, Timișoara, România) a fost un chitarist, compozitor, textier și producător muzical român. Este fondatorul formației române de muzică rock, Cargo.

În viziunea sa numele trupei trebuia să exprime greutate, încărcătură, să fie format din puține litere și să aibă sens și în alte limbi de circulație internațională. Pe lângă creațiile Cargo, Adi Bărar a avut o activitate vastă compozițională compunând atât pentru diferiți artiști, cât și muzică de film, generice și scurt metraje.

În data de 26 februarie 2021, pagina oficială de Facebook a formației Cargo anunța că Bărar este internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, ca urmare a infecției cu virusul SarS-CoV-2. Postarea comunica că „Starea lui de sănătate, [sic] este mai fragilă decât ne-am fi putut închipui, obișnuiți fiind cu un Adi cu o constituție fizică puternică”.

A decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, în data de 8 martie 2021, la vârsta de 61 de ani.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.