fbpx

Anca Dragu: Copiii nu votează şi atunci investiţia în educaţie e foarte costisitoare. Nu e tentant pentru politicienii care nouă nu ne plac

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că al doilea domeniu ca importanţă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Educaţia, domeniu afectat de lipsa investiţiilor de-a lungul anilor.

Copiii nu votează şi atunci această investiţie în Educaţie e foarte costisitoare. (…) Nu e tentant pentru politicienii care nouă nu ne plac”, susţine Dragu, citată de G4Media.

„Cred că este inutil să mai spunem de ce e atât de importantă Educaţia. Ştiţi, în Educaţie rezultatele investirii banilor se văd foarte, foarte greu. Copiii nu votează şi atunci această investiţie în Educaţie e foarte costisitoare, îşi arată rezultatele în foarte mulţi ani, după alegeri devine o investiţie puţin tentantă pentru politicienii care nouă nu ne plac”, a afirmat Anca Dragu, miercuri seară, la A7 Tv.

Planul Național de Redresare și Reziliență, transmis de România către Comisia Europeană, cuprinde mai multe obiective asumate de Guvern pentru Educație. Printre acestea, crearea a 60 de școli pilot și reorganizarea Inspectoratelor Școlare Județene.

Ce scrie în PNRR:

Pornind de la analiza funcțională a sistemului educațional în ansamblu, Ministerul Educației va reorganiza ISJ-urile, pentru a le eficientiza activitatea și pentru a permite o mai bună colaborare între acestea și conducerea unităților de învățământ preuniversitar. Această reorganizare, cumulată cu nevoia profesionalizării managementului instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat, prin separarea procesului administrativ de cel educațional, prin metodologii de evaluare și examinare a managerilor din educație și training specializat, va conduce la creșterea capacității manageriale de răspuns la toate tipurile de provocări apărute și va crește reziliența sistemului.

Obiectul pilotării celor 60 școli îl constituie intervenţii educaţionale inovative, modele curriculare şi de carieră didactică, practici inovative care pun în valoare viziuni şi practici profesionale experimentate şi împărtăşite, cu impact asupra şcolii ca organizaţie, care învaţă: 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.