fbpx

Compozitoarea Sabina Ulubeanu, mesaj către profesori: Iubește-ți elevii și nu uita că doar temele pot fi uneori greșite, nu și esența umană a celui din fața ta

Ministerul Educației anunță că Sabina Ulubeanu, compozotoare și manager cultural, s-a alăturat campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli.”

Sabina Ulubeanu le adresează profesorilor un mesaj în care îi îndeamnă să își iubească elevii și să își amintească acest lucru inclusiv atunci când aceștia greșesc.

Anunțul făcut de Ministerul Educației:

Despre „școala ca un scut” ne vorbește compozitoarea Sabina Ulubeanu, care s-a alăturat campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”.

„Violența se termină acolo unde începe grija reală pentru celălalt, efortul de a-l vedea în integritatea ființei sale. Școala poate fi, prin intermediul profesorilor, un scut împotriva abuzurilor fizice și emoționale care se petrec zi de zi în societate. Cel mai simplu de asimilat pentru copii este, desigur, exemplul personal.
Ca profesoară, întotdeauna m-a ghidat un principiu simplu, care ne ajută să ne apropiem de cei tineri și să eliminăm orice asperitate în comunicare prin bunătate: „Iubește-ți elevii și nu uita că doar temele pot fi, uneori, greșite, nu și esența umană a celui din fața ta”.

Sabina Ulubeanu,
compozitoare și manager cultural

Mulțumim pentru susținere!

#Nusuntețisinguri #Împreună #Oprimviolențadinșcoli

Pe 10 noiembrie, Ministerul Educației a anunțat un plan comun de acțiune cu MAI și o dezbatere cu inspectoratele școlare, pentru combaterea violenței în școli. Instituția lansează campania „Nu sunteți singuri”, după numeroase cazuri de violență care au avut loc în unitățile de învățământ din țară, de la începutul anului școlar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.