fbpx

Ciolacu: O isterie naţională în care luăm copiii cu arcanul şi îi testăm antidrog e deplasată

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că i se pare deplasat să apară o isterie naţională în legătură cu testarea antidrog a elevilor.

„Nu trebuie să testăm toţi copiii din România ca să putem prinde toţi dealerii care vând droguri. Cred că aici trebuie să acţionăm şi cu adevărat dacă o conducere a unui liceu crede că un anumit copil trebuie testat, el fiind minor, se coordonează cu părinţii, cum este normal, şi se face acest test. Dar să devină aşa o isterie naţională în care luăm copiii cu arcanul şi îi testăm, mi se pare o abordare deplasată şi nu va fi cu efectul scontant”, a spus şeful Guvernului.

Întrebat dacă în opinia sa tema consumului de droguri în şcoli ţine de siguranţa naţională, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric. În acest moment categoric şi acesta va fi şi nivelul de abordare”. 

Intervenția premierului a avut loc în aceeași zi în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că următoarea ședință CSAT va avea pe ordinea de zi consumul de droguri în rândul tinerilor.

”Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.
Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun” , a declarat preşedintele.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.