fbpx

OFICIAL Şcolile nu pot încheia parteneriate cu ong-uri finanțate de companii de tutun sau din industria alcoolului

sursă foto: Freepik

Școlile nu vor putea încheia parteneriate în vederea educației pentru sănătate cu companii de tutun sau din industria alcoolului sau cu ong-uri finanțate de acestea.

Prevederea este inclusă în Metodologia privind asigurarea asistenței medicale a antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

Acul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ce prevede metodologia cu privire la acest subiect:

Art. 14. În unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior se pot organiza activități educative extracurriculare și extrașcolare pentru promovarea unui stil de viață sănătos, în parteneriat cu cabinetul medical și de medicină dentară școlară/universitară și autoritatea publică locală.

Art. 15. Unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior prezintă în oferta educațională activități formale/nonformale de educație pentru sănătate.

Art. 16. (1) Unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior pot încheia parteneriate cu instituții guvernamentale și neguvernamentale în vederea promovării stilului de viață sănătos în rândul antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor și studenților, informând atât personalul medical care deservește unitatea de învățământ asupra agendei acestor activități, cât și părinții.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1) sunt excluse parteneriatele cu operatorii economici care produc sau comercializează produse din tutun, produse conexe sau băuturi alcoolice sau cu organizații nonguvernamentale care au primit sponsorizări sau alte beneficii materiale de la agenții economici menționați.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.