fbpx

Cîmpeanu: Şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 sau 8, fără teme şi meditaţii.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, astăzi, la Digi FM, că nivelul minim pe care școala trebuie să îl asigure pentru fiecare elev este cel de nota 7 sau 8, fără ajutor suplimentar.

„Şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 cu ce înveţi în şcoală. Fără teme şi fără meditaţii. Din păcate, pentru că şcoala nu asigură acest nivel minim, 7, dacă nu chiar 8, ar trebui să ia un elev care învaţă doar la şcoală, doar în sala de clasă. Fără teme pentru acasă, fără meditaţii. Despre meditaţii pot să vă spun următorul lucru – în orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să îşi dorească să investească în educaţia propriului copil. Să investească pentru performanţă, pentru nota 10”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a mai afirmat că la rezultatele bune de la examenele de anul acesta a contribuit şi efortul părinţilor care au dorit să asigure pregătire propriilor copii. ”Şi este un efort lăudabil care trebuie apreciat. Asta nu înseamnă că nu este o eroare a şcolii că nu a reuşit să pregătească aceşti elevi măcar pentru media 7″, a spus demnitarul la Digi FM.

„Perioade de criză, precum cea pe care am traversat-o, accentuează diferenţele între elevii care sunt slabi şi devin şi mai slabi şi între elevii care sunt buni şi devin şi mai buni pentru că beneficiază de suportul familiei inclusiv prin această pregătire la nivel de meditaţii. (…) În mediul rural meditaţiile sunt mult mai puţin frecvente decât în mediul urban”, a mai spus ministrul Educației, la Digi FM.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.