fbpx

Cîmpeanu: Vom avea noile planuri-cadru pentru liceu în septembrie 2023. La multe discipline, e un grad mult prea ridicat de abstractizare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, astăzi, la Digi FM, că noile planuri-cadru pentru liceu vor intra în vigoare în septembrie 2023 și că vor fi însoțite și de o reformă a curriculumului la fiecare materie.

”Se lucrează la noile planuri-cadru și la curriculumul din spatele fiecărei discipline care va face parte din planurile-cadru. Planul-cadru însemnând lista de discipline și curriculumul aferent fiecărei discipline. Vom avea planuri-cadru noi pentru liceu, în septembrie 2023, așa cum am promis în prima zi de mandat. Am spus septembrie 2023, abia atunci vor putea să fie planuri-cadru. Septembrie 2023 este la anul”, a spus Cîmpeanu.

”Am spus că o reformă a planurilor-cadru se poate face doar în condițiile în care avem un pachet legislativ pe care să se sprijine aceste planuri-cadru, pentru că, altfel, ele au fost mereu cosmetizate, mult prea puțin schimbate, iar evaluările digitale din acest an, care ne-a permis colectarea rezultatelor la nivel de subiect, la nivel de item, au reliefat mai multe lucruri: dincolo de programa încărcată, avem de a face, la  multe discipline, și cu un grad mult prea ridicat de abstractizare. Abstractizarea are drept consecință îndepărtarea elevilor de școală. Or, obiectivul nostru este tocmai acela de a face școala mult mai atractivă”, a explicat ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.