fbpx

Recorder: Cum să ajungi director de școală cu nota 4 la concurs

Photo 60292575 © Bacho12345 | Dreamstime.com

Jurnaliștii platformei Recorder au intrat în posesia unor documente care arată că mai mulți candidați pentru posturile de director de școală din județul Olt au fost favorizați în mod decisiv la testele grilă, primind note mult mai mari decât ar fi meritat.

Potrivit sursei citate, unele lucrări au sărit de nota 8, deși, conform baremului de corectare emis de Ministerul Educației, candidații au oferit răspunsuri pentru care meritau nota 4. 

Toate lucrările care prezintă suspiciuni de fraudă au fost corectate de aceeași comisie, din care a făcut parte actualul inspector general adjunct al județului Olt, Iustina Marica. 

Ministerul Educației a fost sesizat cu privire la aceste nereguli încă din luna aprilie, iar corpul de control al ministrului a mers la Olt pentru a verifica lucrările. Mai multe surse din minister au confirmat pentru Recorder că o parte din lucrările ridicate de corpul de control par a fi falsificate pentru a se potrivi cu notele umflate după concurs.

La o lună de la descinderea corpului de control, Ministerul Educației întârzie totuși să iasă cu un raport în care să explice ce s-a întâmplat la concursul organizat în februarie, în județul Olt. În tot acest timp, candidații vizați de suspiciunile de fraudă își exercită liniștiți atribuțiile de directori. 

Citește investigația Recorder, integral, aici.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-inspector-find-fraud-company-documentation-image60292575

director de școală

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.