fbpx

Cîmpeanu: Majoritatea colegiilor nu vor examen pentru 90% din locuri, ci pentru o clasă-două

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, astăzi, la dezbaterea publică pe tema noilor Legi ale educației, că majoritatea colegiilor nu intenționează să organizeze examen de admitere pentru maximum de locuri care le vor fi permise în noile acte normative, ci pentru mai puține.

”Maximum 90% înseamnă că pentru un colegiu care are cifră de școlarizare de 10 clase se poate organiza concurs de admitere pentru o clasă, două, trei, până la 9 clase.

Realitatea nea arătat că nu există această dorință de a merge până la 90%. Majoritatea sunt interesați de o clasă- două”, a spus ministrul Educației.
”Nu este niciun colegiu obligat să participe la această oportunitate. Decizia va fi luată de fiecare colegiu în parte”, a adăugat Cîmpeanu.
Ministrul Educației a precizat că subiectele la examenele de admitere în colegii nu vor fi concepute de profesori din respectivele unități de învățământ, pentru a preveni eventuale conflicte de interese referitoare la meditații.

Ministerul Educației a anunțat, ieri, într-un comunicat, că organizează două zile de dezbateri publice, prin videoconferință, despre noile legi ale învățământului.

Anunțul făcut de minister:

Așa cum a fost anunțat miercuri, 17 august, în programul dezbaterilor celor două proiecte: Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Educației organizează marți, 23 august 2022 (orele 12:00 – 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 – 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel:

  • 23 august 2022: Legea învățământului preuniversitar
  • 24 august 2022: Legea învățământului superior

Proiectele de acte normative supuse dezabaterii publice pot fi consultate aici.

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.    

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail [email protected], până la data de 23 august, ora 11:00.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.