fbpx

Moment tensionat între Ștefan Pălărie și Sorin Cîmpeanu, la dezbaterea despre Legile educației

Ștefan Pălărie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și Ștefan Pălărie, senator USR, au fost protagoniștii unui moment tensionat la dezbaterea despre Legile educației, care a avut loc astăzi.

Ștefan Pălărie a susținut că noua legislație elimină unele incompatibilități și deschide drumul politizării în sistemul de învățământ. Cîmpeanu i-a cerut să dea un exemplu concret de incompatibilitate eliminată. Senatorul USR a vorbit despre mai multe proiecte de legi, aflate pe traseu parlamentar.

Replica lui Sorin Cîmpeanu a fost că solicitarea sa se referea la prevederi din proiectul Legii educației, nu la alte proiecte depuse în Parlament, care nu sunt în vigoare.

”Aveți persoane apropiate de dumneavoastră care au fost în situație de incompatibilitate: secretar de stat la MIPE și președinte FePAL. Dacă vorbim despre incompatibilitate, poate n-ar fi rău să începem cu noi înșine, la modul general”, a adăugat ministrul. Aluzia sa se referă la Corina Atanasiu, care a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Proiectelor Europene, în vremea mandatului deținut la minister de Cristian Ghinea.

Polemica dintre Cîmpeanu și Pălărie s-a încheiat după această replică a ministrului.

Ministerul Educației a anunțat, ieri, într-un comunicat, că organizează două zile de dezbateri publice, prin videoconferință, despre noile legi ale învățământului.

Anunțul făcut de minister:

Așa cum a fost anunțat miercuri, 17 august, în programul dezbaterilor celor două proiecte: Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Educației organizează marți, 23 august 2022 (orele 12:00 – 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 – 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel:

  • 23 august 2022: Legea învățământului preuniversitar
  • 24 august 2022: Legea învățământului superior

Proiectele de acte normative supuse dezabaterii publice pot fi consultate aici.

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.    

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail [email protected], până la data de 23 august, ora 11:00.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.