fbpx

Președintele PNL Dolj: Este timpul ca fiecare român să contribuie la proiectele de legi ale Educației

Deputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, afirmă. într-un comunicat transmis Agerpres. că este timpul ca fiecare român să se implice în dezbaterea despre noile Legi ale Educației.

Deputatul susține că procesul de consultare cu privire la aceste proiecte pornește ”de la aşteptările întregii societăţi, nu doar ale experţilor.”

”Partidul Naţional Liberal şi-a asumat reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ, iar proiectul „România Educată”, iniţiat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, iată că nu mai e doar un deziderat. În fapt, demersul PNL şi al ministrului Sorin Cîmpeanu este un amplu proces de dezbatere şi transparenţă care va deveni vocea a mii de profesori şi elevi, care va crea premisele unui sistem educaţional cu adevărat folositor şi care va contribui la formarea de noi generaţii, mai axate pe cerinţele angajatorilor şi pe viitorul intens digitalizat.

Aşa cum sublinia Preşedintele României, demersul a fost proiectat către viitor, întreaga abordare încercând să răspundă provocărilor următoarelor decenii. Iar pentru asta, este timpul ca fiecare român să contribuie la proiect, consultarea pornind de la aşteptările întregii societăţi, nu doar ale experţilor. Din experienţa de părinte ştiu ce înseamnă să vrei să fii ascultat, să conteze opinia ta, să ştii ce-i rezervă şcoala copilului tău. De cealaltă parte, e nevoie ca dascălii să se simtă respectaţi, apreciaţi şi motivaţi, astfel încât nu doar să nu-şi piardă vocaţia, ci să facă tot ce e posibil să aibă cele mai bune rezultate în domeniu. Recomandările societăţii pot cimenta pachetul de legi ale educaţiei pe care PNL le-a lansat în dezbatere publică. Fiindcă este un proiect pe care cu toţii ni-l dorim şi la care toţi trebuie să contribuim!”, mai spune președintele PNL Dolj.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.