fbpx

Cîmpeanu: Evaluarea școlilor de către ARACIP să fie colegială, să se concentreze pe actul didactic

Guvernul a modificat, miercuri, noua metodologie prin care ARACIP va face evaluarea școlilor, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„De partea sanitară sau de siguranţă la incendiu sau la seism se vor ocupa instituţiile de specialitate. În speţă, direcţiile de sănătate publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Structura Ministerului Educaţiei se va concentra pe calitatea educaţiei. Este doar un prim pas pentru eliminarea totală a redundanţelor birocratice în procesul de evaluare, avizare, autorizare şi acreditare a şcolilor româneşti”, a declarat Cîmpeanu, după ședința de Guvern.

„Este vorba de o hotărâre de guvern prin care s-au aprobat standardele de evaluare pentru acordarea autorizării şi pentru acreditare. De asemenea, o altă hotărâre de guvern – metodologia prin care se pun în operă aceste standarde. În esenţă este vorba de eliminarea birocraţiei, este vorba de o evaluare a şcolilor care să se centreze pe actul educaţional. Este vorba de o eliminare a pasiunii de a se concentra pe elaborarea de documente de multe ori redundante, în detrimentul calităţii actului educaţional. Este un pas foarte important. Aceste standarde sunt reformulate în sensul în care evaluarea trebuie să fie colegială, trebuie să se concentreze pe actul didactic”, a mai spus ministrul.

evaluarea școlilor să se concentreze pe actul didactic”, a mai spus ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.