fbpx

Cîmpeanu: 126 de şcoli vor primi finanţare pentru amenajarea grupurilor sanitare

Un număr de 126 de şcoli vor primi finanţare pentru amenajarea grupurilor sanitare, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform AGERPRES.

Ministrul Educaţiei a arătat că în acest fel se va asigura finanţare pentru rezolvarea unei probleme „aflată de multă vreme din păcate în atenţia publică”.

„Este vorba de şcolile care au grupuri sanitare neconforme. Prin finanţarea alocată astăzi de Guvernul României, un număr de 126 de şcoli, nominalizate, vor primi finanţare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme. 126 de şcoli în care învaţă 138.400 de elevi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că este vorba despre unităţi de învăţământ mici, cu un număr mediu de 145 de elevi.

„În cazul în care autorităţile locale, care vor avea deîndată după aprobarea hotărârii de guvern în bugete aceste sume – este vorba de o sumă medie de 85.000 de lei per şcoală, doar pentru a asigura conformitatea grupurilor sanitare, o sumă care exclude cheltuielile ocazionate de branşamente la apă potabilă şi canalizare, acestea provin din bugetele autorităţilor locale – dacă această sumă va fi folosită (…) vom elimina în scurt timp total această problemă care trenează de mult timp în sistemul de educaţie românesc: grupuri sanitare neconforme”, a spus el. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.