fbpx

Cîmpeanu: Elevii ar trebui înscriși din start la orele de educație sexuală. Dacă nu sunt de acord, părinții să îi poată retrage

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la emisiunea ”În fața ta”, difuzată de Digi 24, că toți elevii ar trebui să fie înscriși din start la orele de educație sexuală, iar părinții care nu sunt de acord cu această disciplină să îi poată retrage.

”Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

El a adăugat că introducerea acestei materii i se pare o idee foarte bună.

„Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a afirmat ministrul.
Cîmpeanu a adăugat că profesorii de biologie şi personalul medical care are competențe ar trebui să predea aceste cursuri.

Întrebat fiind dacă e mulţumit de numele acestui curs de educaţie sexuală, ministrul Educației spune că nu are absolut nicio emoție în privința termenului „sexual”, chiar dacă e conștient că sunt mulți părinți pentru care termenul în sine poate genera idei preconcepute.

„În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală,” a declarat Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.