fbpx

Cîmpeanu anunță OUG pentru elevii internați în spital. Corp de profesori special pentru ei

Photo 39223523 / Child Hospital Book © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ministerul va iniția o Ordonanțe de Urgență în beneficiul elevilor care sunt internați în spital.

Ordonanța va viza constituirea unui corp al profesorilor care vor preda în spitale.

“Dorim constituirea unui corp la profesorilor dedicați școlii din spitale. Elevii care învață în spital au, conform regulilor actuale, posibilitatea să aibă acces teoretic la un număr de ore de 4 ori mai mic decât al copiilor care nu au probleme, după care intră în competiție alături de copiii care nu au probleme. E o inechitate care trebuie reglată”, spus Sorin Cîmpeanu.

“Nu există o implicare în prezent suficient de strânsă a școlii, a dirigintelui în evoluția acestor copii care, din nefericire, au aceste probleme medicale. Revenim cu clarificări și va fi o Ordonanță de modificare a Legii Educației care va clarifica aceste lucrul. E o problemă urgentă”, a mai spus ministrul.

Alte declarații făcute azi de Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, astăzi, că ministerul dorește reluarea discuțiilor cu privire la proiectul de strategie pentru educație parentală. ”Nu ne naștem învățați să fim părinți”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.

El a vorbit, de asemenea, și despre planurile instituției cu privire la consilierii școlari. ”Această activitate trebuie să fie o activitate constantă în școală. Consilierul trebuie să aibă un orar afișat în școală”, a afirmat ministrul. El a precizat că, în prezent, există 2500 de consilieri pentru 3 milioane de elevi. Cîmpeanu le-a cerut acestora să aibă orarul afișat în școală. El a mai spus că CJRAE și CMBRAE trebuie să se asigure că aceștia le oferă elevilor ajutorul necesar.

În plus, ministrul Educației a mai anunțat că profesorii vor fi formați pentru a putea gestiona fenomenul de bullying în școli. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.