fbpx

Cîmpeanu: Din anul școlar 2022-2023, perioada de cursuri ar putea fi extinsă

Perioada în care elevii vor avea cursuri ar putea fi extinsă din anul școlar 2022-2023, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi 24.

El a precizat că o decizie în acest sens va fi luată în urma unei consultări publice.

”Voi prezenta cu argumente ideea unei perioade extinse de școală. Această schimbare s-ar putea face din anul școlar 2022-2023”, a spus Cîmpeanu. El a precizat că, pentru anul școlar 2021–2022, prima zi de școală este 13 septembrie.

Nu este prima dată când ministrul susține prelungirea perioadei de cursuri și, pe cale de consecință, scurtarea vacanțelor.

Din toamna anului 2022 este nevoie de o creștere a duratei cursurilor, a declarat, în luna iunie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Începând din toamna anului 2022, vom face tot posibilul, vom prezenta argumente, în așa fel încât să fie acceptate de profesori, de părinți, de elevi, de decidenți, pentru că avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Avem nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu. „Propunerea pe care am făcut-o și pe care am motivat-o – da, din toamna anului 2022, un an școlar mai lung”, a confirmat ministrul. „Cu siguranță vacanța de vară va fi mai scurtă”, a mai spus ministrul.

„Suntem printre ultimele țări europene din punct de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe perioada crizei sanitare au fost foarte mari, nu numai în România, este drept, ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că deja a făcut o propunere în acest sens pentru anul școlar 2021-2022, dar s-a lovit de un refuz, pentru că s-a motivat că este nevoie de predictibilitate.

 

2 comments

  1. Pașcu Marcela spune:

    Cred că dl ministru are în vedere faptul că la noi temperaturile sunt foarte ridicate pe timpul verii și abia se stă în clase acum, în ultimele două săptămâni de școală. Înseamnă că are de gând să doteze școlile cu aer condiționat în fiecare sală de curs.

  2. Violeta spune:

    De ce nu , din acest an scolar, care se va incheia, pe 10 iunie?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *