fbpx

Cîmpeanu: Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că mai puţin de 50% din personalul angajat în sistemul preuniversitar dorește vaccinarea. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în învăţământul universitar. cifrele sunt mai mari.

”Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape. Și deja sistemul universitar din România ajuns la 60% cadrele didactice care sunt și medici, care s-au vaccinat deja, deci evident că nu mai au disponibilitate de vaccinare pentru că s-au vaccinat deja”, a spus Cîmpeanu.

Declarațiile sale vin în contextul în care deschiderea școlilor este principala temă din Educație.

Educație Privată a prezentat, sâmbătă, o centralizare preliminară a datelor colectate la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu privire la intenția de vaccinare declarată de angajații școlilor din Sectoarele 1 și 4.

Datele nu sunt încă finale. Ele reprezintă raportarea de până acum.

Potrivit informațiilor cuprinse în centralizarea de până la acest moment, în Sectorul 1 intenționează să se vaccineze 48% dintre angajații unităților de învățământ, în timp ce în Sectorul 4 rata de acceptare a imunizării este de 44%.

Acuratețea acestor cifre a fost confirmată pentru Educație Privată de surse din Ministerul Educației.

Situația la data de 9 ianuarie 2021 pentru sectorul 1:

Sector_1_Situație disponibilitate privind vaccinarea anticovid-19

 

Situația la data de 9 ianuarie 2021 pentru sectorul 4:

Sector_4_Situație disponibilitate privind vaccinarea anticovid-19

 

Inspectoratele din toată țara trebuie să raporteze până pe 15 ianuarie care este procentul de consimțământ cu privire la vaccinare în rândul cadrelor didactice, dar și al personalului auxiliar.

Din datele preliminare, reiese că reticența față de  vaccinul anti-COVID a angajaților din sistemul de învățământ rămâne la cote ridicate, inclusiv în cele mai prestigioase școli din București.

Astfel, la Colegiul Național Tudor Vianu, dintre cele 94 de cadre didactice incluse în raportare, doar 62 vor să se vaccineze, în acest moment.

La Colegiul Național I.L. Caragiale, s-au declarat în favoarea vaccinului 50 de profesori din totalul de 75 incluși în statistică.

La Colegiul Național Gheorghe Șincai, au anunțat că se vor vaccina 31 de profesori din 50.

personalul