fbpx

Chromebook: Laptopul educațional cu cel mai mare succes în 2021

Care e scenariul ideal într-o sală de clasă în care vrem să integrăm tehnologia de vârf?  Fiecare copil cu laptopul lui!

De multe ori, în procesul educațional, acest scenariu se împiedică de diverse obstacole: prețuri foarte ridicate, dispozitive fragile, riscuri de securitate ale sistemelor de operare sau necesitatea încărcării constante a laptopului. Asimilând feedback-ul de la profesori, directori și părinți din toate colțurile lumii, Google a venit cu o soluție perfect adaptată, la prețuri accesibile: dispozitivele Chromebook.

Chromebook-urile sunt laptopuri cu sistem de operare Chrome OS, o gamă largă de modele,multe cu ecran tactil și stylus. Ecranele tactile facilitează interacțiunea elevului cu mediul educațional. Cu ajutorul acestora, elevii de toate vârstele pot folosi aplicații grafice pentru a desena, pentru a scrie și pentru a rezolva probleme. În plus, miile de aplicații educaționale disponibile prin Google Play îmbogățesc opțiunile de învățare.


Sistemul de operare ChromeOS este dezvoltat pentru a permite elevilor să navigheze pe internet în siguranță, fără grijă. Dispozitivul rulează două sisteme de operare paralele, iar în cazul în care unul este compromis, datele se pot recupera automat de pe varianta de rezervă.

asus-chromebook c423

                            asus-chromebook c423

Mai mult, dispozitivele pot fi gestionate de un administrator (din școală sau chiar părintele) care poate restricționa accesul către anumite site-uri sau aplicații nedorite.


În plus, Chromebook-urile au fost create pentru a fi folosite la clasă și acasă. Astfel, față de un laptop obișnuit, autonomia acestor dispozitive ajunge până la 20 de ore, trecând cu brio peste o zi de cursuri fără a fi necesare reîncărcări. Sistemul de operare pornește în câteva secunde și este integrat cu suita Google Workspace astfel încât toate documentele și fișierele sunt salvate automat în cloud-ul Google. Carcasa modelelor ce respectă standardul militar (MIL-STD 810G) e rezistentă la impact, face faţă activităților zilnice ale copiilor. Poate susține o greutate de 60 kg, iar protecția din cauciuc care absoarbe șocurile şi structura de tip fagure din interiorul carcasei protejează componentele, fiind testată și pentru a rezista la sute de căderi de la 122 cm. În plus, e rezistentă la lichide scurse accidental și praf.


Despre Chromebook în educație în doar 2’30”


Aceste calități nu au trecut neobservate de comunitatea educațională. În ultimul an și mai ales pe fondul predării online, vânzările de Chromebook-uri au fost de 4 ori mai mari decât cele ale competitorilor precum laptopurile obișnuite sau tabletele, pe sectorul educațional. În sala de clasă sau în predarea online, profesorii pot da inclusiv teste de verificare și bloca automat accesul elevilor la orice altă aplicație sau pagină web până nu predau testul. Acest lucru face din Chromebook dispozitivul ideal pentru susținerea examenelor online.

Acasă, folosind Google Family Link, părinții pot controla accesul copiilor la aplicații, site-uri, pot impune inclusiv restricții de timp petrecut la laptop, perfect pentru copiii din clasele primare și gimnaziale.

În final, un aspect care i-a convins pe mulți: prețul. Fiind un sistem nou, optimizat, Chrome OS rulează foarte bine pe orice dispozitiv modern și nu necesită componente IT scumpe. Un exemplu este modelul ASUS Chromebook C423, cu ecran tactil de 14”, autonomie până la 10 ore și greutate redusă, la doar 1440 lei + TVA.


Predare cu Google Chromebook și G-Suite for Education la Genesis College

Articol susținut de EduApps

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *