fbpx

Ce pensie va avea un profesor cu un stagiu de cotizare de 44 de ani – calcul al șefului Casei de Pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a afirmat la Antena 3 CNN, că un profesor cu un stagiu de de cotizare de 44 de ani va beneficia de o mărire de peste 25% a pensiei, începând de anul viitor. 

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a prezentat exemplul unui bărbat, profesor, cu stagiu de cotizare de 44 de ani, 8 luni și 22 de zile, cu 91 de puncte realizate: pensia va ajunge la 7.471 de lei/lună la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie va ajunge la 8.216 lei/lună.

Noua pensie va fi mai mare cu 25,18% decât cea actuală, afirmă șeful Casei de Pensii.

„Această formulă de calcul este cea mai mare noutate și acest lucru a fost agreat și de către Comisia Europeană pentru că acele puncte de fidelitate te stimulează să rămâi în câmpul muncii.

Acest puncte acordate sunt foarte importante, sunt substanțiale și cresc foarte mult pensia.

Dacă nu aplicam aceste puncte de fidelitate și rămâneam pe vechea formulă de calcul, pensia acestui profesor ar fi fost mult mai mică. Aceste puncte de fidelitate fac diferența”, a spus Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Dacă nu apli ace pun de fide și ră pe ve for de cal, pen ace pro ar fi fost mult mai mică. Aceste pu de fide fac diferența

1 comment

  1. Goe spune:

    Și de unde iese salariul mediu al profesorului de peste 2 salarii medii pe economie?
    Profesorii de preuniversitar câștigă cat un angajat la Lidl.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.