fbpx

Hăncescu: Salariile din Educaţie vor crește de anul viitor. Negociem procentul

Salariile din Educaţie vor crește de anul viitor, dar procentul urmează să fie stabilit în urma negocierilor purtate cu partea guvernamentală, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut, vineri, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Alături de liderul FSLI, la discuţiile cu partea guvernamentală a fost prezent şi Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, relatează AGERPRES.

„Deci să urmează să mai facă nişte calcule. Noi ştim că avem de atins un ţel. Deci, dacă e să ne gândim la grila per total, cea pe care noi am propus-o, ar trebui să obţinem o mărire de cel puţin 20% anul viitor. (…) Se vor găsi bani şi pentru profesori, pentru salariaţii din învăţământ. Ca să fie lucrurile foarte clare, nu ne permitem să lansăm acum procente pentru că s-ar putea să-i derutăm pe oameni şi nu e bine”, a declarat Simion Hăncescu, fiind întrebat dacă salariile profesorilor vor creşte de la 1 ianuarie 2024.

El a explicat că procentul pe care l-a avansat poate reprezenta 50% din diferenţa de majorare promisă, întrebat dacă sindicaliştii vor accepta un procent mai mic.

„N-are nicio legătură una cu alta. Păi, foarte simplu, 50% din diferenţă poate să însemne 20% mărire, de exemplu. Deocamdată nu este grila tranşată la nivel de lege a salarizării”, a afirmat Hăncescu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.