fbpx

Ce înseamnă procesul de slăbire? Cât mâncăm și câtă mișcare?

Image by Freepik

A venit vara și multă lume se pregătește pentru sezonul de vacanță și aici nu ne gândim la cremele solare, ci la slăbit. Dincolo de șabloane, mai important este să înțelegem ce înseamnă procesul de slăbire, să știm cât la sută înseamnă mâncare și cât înseamnă mișcare, să slăbim sănătos și cu cap. Pentru asta am apelat la un specialist, la Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.

Cât mâncăm și câtă mișcare?

ALIN POPESCU: Procesul de slăbire este o combinație între dietă și mișcare, în proporții variabile. Cu cât persoana a fost anterior mai sedentară și cu cât indicele de masă corporală este mai mare, mișcarea o introduci mai greu. E chiar periculos să o introduci prea agresiv. Mișcarea, teoretic, o introduci sub formă de bazin, mers pe teren plan și uscat, pentru că riscul este foarte ridicat la persoanele cu obezitate mare de accident. După ce pierdem 10-12 kg, mișcarea intră din ce în ce mai agresiv, dar inteligent, în program și pe măsură ce procesul de slăbire se accentuează, mișcarea crește și ca intensitate, și ca durată, și ca rol asupra organismului.

Pidago SLIM este un supliment alimentar recomandat începând cu 16 ani, format dintr-un complex de ingrediente ce acționează prin reglarea metabolismului macronutrienților, în special metabolismul lipidic și glucidic, pentru menținerea unei greutăți corporale normale.

Află mai multe despre rolul mișcării, dar și al dietei în procesul de slăbire de la dr. Alin Popescu.Citește și 

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.