fbpx

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Foto: racool_studio/Freepik

Răzvan Cherecheș, profesor universitar de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai, îi sfătuiește pe părinți să își imagineze alimentația copiilor ca pe un parc de distracții.

Sfaturile profesorului Cherecheș, preluate cu acordul autorului:

Un labirint al alimentației: cum să ne menținem copiii sănătoși și în formă

Studiul recent realizat în Telemark, Norvegia, ne arată că alegerea alimentelor potrivite este precum un puzzle care, odată completat, ne oferă imaginea unui copil sănătos și fericit!
Hai să descoperim împreună care sunt piesele esențiale.

Imaginați-vă că alimentația copiilor noștri este ca un parc de distracții, iar fiecare tip de mâncare reprezintă un carusel.
Ce s-ar întâmpla dacă am lăsa copiii să aleagă doar caruselele preferate?

Ei bine, acest studiu ne arată că e important să le oferim o varietate de opțiuni pentru a le menține greutatea normală.
Un model alimentar variat (bazat pe legume, fructe, cereale integrale și pește) s-a dovedit a fi cheia succesului în menținerea greutății normale a copiilor.

Contrar așteptărilor, consumul ocazional de „junk food” nu a afectat în mod negativ greutatea copiilor.
În schimb, studiul a subliniat importanța mesei de dimineață, comparând-o cu încălzirea motorului unei mașini înainte de a pleca la drum.

În loc să ne concentrăm pe produsele „light” sau să încercăm să evităm anumite alimente, să ne asigurăm că le oferim copiilor noștri o varietate de opțiuni sănătoase, precum un artist care pictează o capodoperă cu o paletă diversă de culori!

Așadar, dragi părinți, să nu uităm să îi încurajăm pe copiii noștri să se bucure de o alimentație variată, să mănânce mese regulate și să consume alimente naturale, bogate în nutrienți.
Astfel, îi vom ajuta să crească sănătoși și fericiți!


Citește și:

EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.