fbpx

Ce i-au întrebat elevii și studenții români pe parlamentarii europeni

Sursă foto: www.adrianastoian.ro

Jurnalista Adriana Stoian a povestit, pe blogul său, cum a decurs întâlnirea dintre elevii și studenții români și parlamentarii de la Bruxelles, desfășurată în Aula Magna a Facultății de Drept din București, în cadrul evenimentului ”Tinerii în dialog cu Parlamentul European”.

Primul modul de discuții se referea la o UE inovativă,, sustenabilă și competitivă, care investește în locuri de muncă pentru tineri. Prin urmare, întrebările din public ar fi trebuit să adreseze problema Educației, deci.

”Doar că prima întrebare, imediat după discursul de început al președintelui Tajani, a venit să înceteze orice urmă de festivism:

  • ”Eu sunt un mare susținător al integrării europene, dar nu sunt așa mare susținător al intervenției statului în economie. Și întrebare mea: este posibil să avem mai multă Europă, fără să avem mai multă integrare, mai mult socialism?”

Jbang! A durat puțin până și-a revenit sala din uimire și a început să aplaude, iar eu am devenit atentă.

  • ”Eu aș vrea să vă întreb ce veți face pentru a-i ajuta pe studenții români în Marea Britanie după Brexit?”
  • După cum știți, țara noastră se luptă cu corupția. Credeți că în acest caz România va fi pregătită să preia președinția Consiliului UE?
  • Ce ar putea face UE pentru reducerea procentului de analfabeți funcționali din România, care a ajuns la 42%, în condițiile în care statul roman a demonstrat că nu e capabil să găsească o soluție?
  • Mă întrebam dacă vedeți viitorul Europei ca pe un efort de a aduce toate statele Europei la același nivel sau vedeți mai degrabă diversitatea ca fiind unul din pilonii viitori ai UE?

Citiți continuarea articolului, aici.