fbpx

Care este vârsta oportună pentru primul consult ginecologic?

Photo 46675601 © Oksun70 | Dreamstime.com

Potrivit recomandărilor experților din domeniul sănătății, vârsta ideală pentru primul consult ginecologic este între 13 și 15 ani, sau la debutul vieții sexuale, indiferent de vârstă.

Este important ca fetele să beneficieze de informații utile privind sănătatea reproductivă încă de la o vârstă fragedă și să înceapă să aibă grijă de aceasta.

Un consult ginecologic la o vârstă fragedă poate ajuta la stabilirea unui raport de încredere între pacientă și medic, oferind posibilitatea de a adresa întrebări legate de sănătatea sexuală și reproductivă. De asemenea, acesta poate ajuta la identificarea potențialelor probleme de sănătate și la prevenirea unor complicații ulterioare.

Este sindromul premenstrual un motiv de alertă si de prezentare la medicul ginecolog?

Asistent Universitar Dr. Ina Bănacu, specialist obstretică-ginecologie, ne explică de ce este important să mergem regulat la medic.

Dacă nu ești sigură sau nu știi dacă ești pregătită pentru o vizită la ginecolog, pentru că ești adolescentă sau tânără adultă care ia în considerare începerea contracepției sau a deveni activă sexual, poți cere întotdeauna o consultație în care nu se efectuează deloc un examen. O echipa de suport medical potrivită nu te va presa să faci un examen dacă nu ești pregătită.


Mastrelle® Premenstrual este un complex de ingrediente naturale care ajută femeile ce se confruntă cu simptomele sindromului premenstrual. 


Așadar, indiferent de vârstă, este recomandat ca fetele să aibă un consult ginecologic într-o perioadă cât mai timpurie pentru a-și putea îngriji sănătatea reproductivă în mod responsabil și preventiv.

La ce vârstă poate apărea prima menstruație? Citește în continuare.

La ce vârstă apare prima menstruație

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.