fbpx

Bucharest Science Festival 2018: Vino să faci cunoștință cu viitorul!

Știința ne schimbă viața în fiecare zi și tot ea va determina, în bună măsură lumea în care vor crește și vor deveni adulți copiii noștri. De aceea, suntem onorați să fim parteneri la cel mai important eveniment destinat științei: Bucharest Science Festival 2018.

Ediţia a şasea a BSF se va desfăşura între 26 şi 30 septembrie 2018.

Bucharest Science Festival este cel mai important eveniment de promovare a științei din România.

Fondat în 2013, Festivalul se desfășoară anual la sfîrșit de septembrie și include zeci de evenimente (expoziții temporare, ateliere interactive, conferințe, dezbateri, proiecții de documentare etc.). De asemeni, alături de cercetătorii români, în fiecare an s-au alăturat în calitate de invitați speciali personalități marcante din străinătate, active in zona științei și a promovării acesteia: dr. David Hilmers, astronaut NASA, dr. Gilles Boeuf, Președintele Muzeului Național de Istorie Naturală din Paris, Ferdinand Habsburg, fondator și Director General al Da Vinci TV etc.

Pentru a fi la curent cu evenimentele programate, vă recomandăm să urmăriți pagina de Facebook a festivalului.

De asemenea, vă invităm să stați cu ochii și pe site-ul evenimentului, unde am găsit această descriere atât de fruoasă a conceptului:

De ce un Festival al Stiintelor?

Lumea arată cu totul diferit în lumina științei. De exemplu, copacii sînt alcătuiți în principal din aer. Atunci cînd ard se reîntorc în atmosfera și căldură degajată este de fapt căldură Soarelui capturată atunci cînd aerul a fost transformat în copac, iar în cenușă găsim acea mică parte ce provine din pămînt, nu din aer.
 Acestea sînt lucruri frumoase, iar știință este într-un mod minunat plină de ele. Sînt lucruri ce te inspiră și care pot fi folosite să-i inspire și pe alții.
Richard Feynman, „Ce este Știință?„, prelegere ținută în 1966 la a XV-a adunare anuală a Asociației Naționale a Profesorilor de Științe din SUA
Știința este fascinantă. Dincolo de aplicațiile practice, dincolo de toate invențiile care ne fac viată mai ușoară, mai plăcută și mai lungă, dincolo de antibiotice, de navele spațiale sau de acceleratoarele de particule, cunoașterea științifică atrage prin capacitatea unică de a deschide porțile Universului, de a ne permite să înțelegem cum  funcționează acesta.

Știință ne ajută să evoluăm, să ne depășim limitele, fizice și mentale. Nu am există astăzi dacă în urmă cu 2,5 milioane de ani strămoșii noștri îndepărtați nu ar fi inventat uneltele de piatră sau dacă în urmă cu un milion de ani, mult înainte că Homo Sapiens să apară pe scenă, un geniu necunoscut, dintr-o specie anterioară – Homo Erectus, nu ar fi descoperit focul.

#BSF #BSF2018

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.